Historiaa

– Jokin keino löytyy aina -B.D. –

Hongisto Oy:n historiaa

Hongisto Oy on palvellut asiakkaitaan varmasti ja luotettavasti jo vuodesta 1954. Yrityksen perustaja Väinö Hongisto aloitti liiketoimintansa nuorempien veljiensä kanssa Limingasta, missä perheen maatila sijaitsi. Alkuun yritys toimi pääasiassa maanrakennusalalla ja yrityksen mainoslause olikin ”Höylää, Puskee, Kaivaa”.

Myöhemmin 1960-luvun lopulla Väinö Hongisto oli messuilla USA:ssa ja huomasi matkallaan kuinka suuressa maailmassa  lähes kaikki nostettiin konevoimin. Näin syntyi ajatus nosturikaluston hankkimisesta. Hongisto Oy on ensimmäisiä yrityksiä Suomessa, jotka erikoistuivat ajoneuvonosturipalveluihin. Maanrakentamisen ajoilta yrityksellä oli hyvä kontaktiverkosto, jota oli helppo hyödyntää uuden palvelun markkinoimisessa.

Koska palvelu oli tuolloin vielä melko uutta kysyntä kasvoi ja menestys uudella sektorilla oli taattu. Melko pian yrityksen koko kalusto vaihtui kaivinkoneista ja puskukoneista nostureihin. Pari tiehöylää jäi vielä mukaan, mutta nekin poistuivat kun höylänkuljettajat jäivät eläkkeelle. Hongisto Oy oli rakentamassa mm. Kostamuksen terästehdasta ja monia muita suuria hankkeita Pohjois-Suomessa. Yrityksen kooksi vakiintui jo 1970-80 luvun vaihteessa 10-15 nosturin kalusto ja reilun kymmenen hengen henkilökunta. Yritys on pysynyt saman kokoisena näihin päiviin saakka. Tällä hetkellä yritys on perustajansa Väinö Hongiston tyttären Mariia Yrjö-Koskisen ja hänen poikansa Sakari Yrjö-Koskisen omistama. Nyt jo kolmannessa polvessa toimiva yritys on onnistunut säilymään teknisesti modernina perheyrityksenä jolla on korkean ammattitaidon omaava henkilökunta.

Hongisto Oy tänä päivänä

Ajoneuvo- ja mobilenosturimme sekä kurottajat ovat erikoistuneet työskentelemään teollisuuden ja rakentamisen vaativissa tehtävissä. Uudenaikaiset koneet ja osaavat kuljettajat takaavat työmme laadun. Yrityksemme siirtää myös raskaat maansiirtokoneet sekä huolehtii muiden erikoiskuljetusten järjestämisestä vankalla kokemuksella. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaiset nosto- ja kuljetuspalvelut.

 


 

Uutinen on julkaistu 17.11.2009 Konepörssin nettisivuilla.

Lue koko uutinen netissä:
http://www.koneporssi.com/uutiset/nosturiyrittaja-vaino-hongisto-90-vuotta-tyon-oppii-vain-tekemalla/

 

Scroll to Top